vrijdag 24 januari 2014

Breien?????

Ja, het is echt waar: na zo ongeveer 25 jaar niets te hebben gebreid, ben ik er weer mee begonnen. Totdat ik ging studeren, was er altijd wel iets te naaien (wat wil je, met drie dochters) of te breien. Er is heel wat garen veranderd in truien, sjaals, vesten, en zelfs een keer een jurk voor mezelf. Door de studie en later door het werken buitenshuis, had ik geen enkele behoefte meer aan breipennen en wat daar zoal bij komt kijken.
Nu ik niet meer werk, begon het toch te kriebelen. Ik kijk wat meer tv, vooral natuurdocumentaires hebben mijn belangstelling, en daarbij kun je prima een steekje breien. Dus ben ik met oudste dochter Gerdien, die al jaren altijd een handwerkje (haken of breien, van omslagdoeken tot babydekentjes) onder handen heeft, naar haar favoriete handwerkwinkel gegaan, Trollenwol in Driebergen.
Daar hing een prachtige trui in wit - grijs - zwart. Dat leek me wel wat. Dus mooie kleuren uitgezocht: het blijken de kleuren van mijn weblog te zijn en ook bij de bank in de huiskamer kleuren ze prima! Het patroon werd gekopieerd en breinaalden heb ik nog steeds in alle soorten en maten.
Woensdagavond meteen het garen van de eerste kleur op een kluwen gewonden en aan de slag gegaan. Ziehier het resultaat tot en met een kwartiertje geleden. Het schiet lekker op!
Jullie zien het wel als de trui af is!


1 opmerking:

gerdien zei

Je gaat snel! Ziet er mooi uit ;-) enne, ik heb je blogje even doorgemaild aan Marja...