zaterdag 30 november 2013

Nieuw Liedboek

Sinds mei dit jaar is in een groot aantal kerken in Nederland het Liedboek, Zingen en bidden in huis en kerk in gebruik. Doordat er in eerste instantie veel te weinig liedboeken te koop waren, duurde het even voordat het overal gebruikt kon worden. Zo langzamerhand begint dat te komen.

Vanmiddag zongen we in de Grote Kerk van Almelo een aantal liederen uit dit Liedboek om de Adventsperiode mee te beginnen. Meerstemmig, canon, afwisseling koor en gemeente, en zelfs een lied met twee verschillende melodieën die in enkele strofen tegelijk klinken. Veel afwisseling dus!
De leiding van deze middag was in handen van ds. Pieter Endedijk, die nauw bij de totstandkoming van het Liedboek was betrokken.
Zo zongen we uit het Liedboek zelfs een "sinterklaaslied": een lied over de heilige Nicolaos, een oergestalte die uit de schemer van de tijden opdoemt met legenden, staf en mijter, als een beeld van het erbarmen Gods (lied 745).

Het was vandaag niet steeds even zonnig, maar toen we zongen "Zend ons een engel in de nacht", lied 259, zag het er in de kerk zo mooi licht uit, dat ik het niet laten kon er een foto van te maken en die hier te publiceren.

Een prachtige middag was het en ik kijk al uit naar al het zangplezier dat nog komt met dit enorm veelzijdige liedboek!

1 opmerking:

gerdien zei

mooi!
knuffel, gerdien