zaterdag 28 december 2013

Oog in oog met een IJSKONIJN

Gisteren was ik in Zwolle, in de vrieskou van de tent waar al onze koningen en koninginnen in het ijs gezet zijn. En daar stond ik ineens oog in oog met een levensgroot ijskonijn!Dit konijn hoorde bij Lodewijk Napoleon, de broer van de echte Napoleon, die een paar jaar koning van Holland is geweest. De man heeft zijn best gedaan om ook onze taal te leren spreken en op een bepaald moment wilde hij zich voorstellen als de koning van de aanwezige vaderlanders. Het schijnt er ongeveer zo te zijn uitgekomen: Iek ben uw konijn. Vandaar dus dat konijn bij het beeld van Lodewijk Napoleon.
Erg leuk om alle vorsten zo te zien afgebeeld met daarbij hun lievelingsdier, hobby of, zoals bij Willem van Oranje, het moment dat het fatale schot op hem werd afgevuurd.
Er waren een paar "fotomomenten". Een daarvan was deze ijzige gouden koets. Je kon er doorheen lopen en bij het raam bijvoorbeeld wuivend op de foto worden gezet door je metgezellen.
Leuke tentoonstelling! En er was een groot voordeel: na het bezoek aan de ijsvorsten was het buiten helemaal niet meer koud!

Geen opmerkingen: